De voordelen van een warmtepomp

1 februari 2020 (13:54)
Leestijd: 2 minuten

We weten inmiddels allemaal dat een warmtepomp voordelen heeft. Ben je van plan om jouw woning te verduurzamen? Verwarm je huis duurzaam én eventueel zelfs zonder aardgas met een warmtepomp. Wat zijn nou de grote voordelen van een warmtepomp?

Toekomstproof met een warmtepomp

Het is duidelijk dat de overheid wilt dat we van aardgas afgaan. Met de aanschaf van een warmtepomp maak je al een grote eerste stap in de goede richting. Hier kun je lezen wat je nog meer kan doen om toekomstproof te worden.

Besparing op de energie

Een warmtepomp wordt niet voor niets gezien als dé kickstarter voor het verduurzamen van je woning. Met een elektrische warmtepomp heb je helemaal geen aardgas meer nodig en kan je gasvrij verwarmen, ook met een hybride warmtepomp verminder je het gasverbruik.

Jouw woning wordt meer waard

Doordat een warmtepomp minder energie verbruikt, verandert het energielabel van je woning. Daarnaast is een warmtepomp een goede investering om van het aardgas af te komen, dit maakt jouw woning meer waard.

Minder CO2-uitstoot

Door het gebruik van aardgas komt het broeikasgas CO2 in de atmosfeer, wat zorgt voor opwarming van de aarde.

Met een warmtepomp wordt de woning (voor een groot deel) met energie uit de lucht of de bodem verwarmd, en verbruik je minder tot geen gas. En dus vermindert de CO2-uitstoot.

Weinig onderhoud

Onderhoudsvrij is een warmtepomp niet, wel onderhoudsarm. Het onderhoud aan een warmtepomp is preventief en vindt gemiddeld een keer per twee jaar plaats.

Constante temperatuur

Een warmtepomp zorgt voor een constante temperatuur, zowel overdag als ’s nachts. Bij een hybride kun je volstaan met de bestaande radiatoren. Kies je voor een all-electric variant, dan heb je wel of wand- of vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren nodig.

Ontvang subsidies bij de aanschaf

De overheid biedt een aantal subsidies voor de aanschaf van een warmtepomp. De hoogte van het subsidiebedrag varieert per systeem en is afhankelijk van het vermogen en het energielabel van de installatie.


Gecategoriseerd in: Voordelen

Misschien ook interessant
Voorzorgsmaatregelen voor het coronavirus met de warmtepomp

Momenteel wordt de wereld geconfronteerd met een pandemie met enorme gevolgen. Het is niet bewezen...

Lees verder
Verschil elektrische warmtepomp en hybride warmtepomp

Het verschil weten tussen een hybride en elektrische warmtepomp? Een elektrische warmtepomp (all-electric) werkt volledig...

Lees verder
Voordelen warmtepomp

We weten inmiddels allemaal dat een warmtepomp voordelen heeft. Ben je van plan om jouw...

Lees verder
Tips huis verduurzamen

Ben je van plan om jouw woning te verduurzamen? Verwarm je huis duurzaam én eventueel zelfs zonder...

Lees verder